söndag 29 november 2009

Första advent en solskensdag

Jag hade mycket att välja på inför dagens träning:
1. Cykling på bana innomhus, två timmar med det hårda gänget, klockan tio.
2. Spinning tre timmar, Lombardiet runt med tretio HCK:are klockan elva.
3. Eller HCK Race som samlades klockan tio för att köra några timmars distansträning. Borgskalan 12-14. Cyklar utan stänklapp var bannlysta. Tråkig hållning en dag som denna

Efter en hård fredag och lördag med grabbarna i Tyskland så orkade jag inte med något av ovanstående alternativ. Det blev istället en underbar solokörning, en rehabtur i kalasväder. Efter nio mil och tre timmar på sagoligt vackra vägar så kännde jag mig vederkvickt och reparerad

fredag 20 november 2009

2011 års PBP

Här om kvällen hade HCK möte för oss randonneurer. Det var naturligtvis klubbens randonneurmotor BeGe som i vanlig ordning arrangerat kvällen. Det var backspegel 2009, information 2010 och föredrag av Anna Adielsson från cyklingen genom Afrika samt Bengt Sandborgh om randonneurcykeln.

Det uppstod en spännande diskussion angående kvotering till 2011 års PBP. De 13 länder med högst deltagareantal 2007 kommer att få en begränsad kvot av startplatser. Detta har inte tidigare varit ett problem men intresset för loppet tycks ha ökat explosionsartat. Sverige kommer att tilldelas en startkvot beräknat på antal deltagare 2007. Men kvoten kommer också att påverkas av det totala antalet brevetkilometer som presteras i Sverige under 2010. För dig som vill vara säker på en startlapp kan det vara en klok sak att köra 20, 30 och 40 mils brevetet 2010. Den som har kört ett 40 milsbevet 2010 får nämligen anmäla sig till loppet några veckor tidigare än de som inte har något brevet alls under 2010. Herrarna Bengt Sandborgh och Bege Olsson var ändå bekymrade för att kvalificeringskriterierna inte skulle räcka till. Om det vill sig riktig illa behövs det fler uttagningsvariabler. Och det var här det uppstod en mycket lång och spännande diskussion. Här är några kriterier som föreslogs: Genomfört lopp 2007 pluspoäng, brutet lopp 2007 mindre pluspoäng eller varför inte minuspoäng. Ålder, gammal pluspoäng, Kvinna pluspoäng. Snabbast pluspoäng antal presterade randonneurkilometer 2010 eller varför inte totalt i livet, pluspoäng. Representanterna för randonneurstyrelsen (Sandborg och Olsson) fick det hett om öronen men höll sig kalla och tog klokt nog inte ställning till de många kvalificeringskriterierna som föreslogs.

söndag 8 november 2009

Fika hos Hedbergs

Det var som vanligt god uppslutning på HCKs söndagsrunda. Efter en fin sjumilatur rullade vi in i stan och slog oss ned vid Hedbergs fikabord. Christer som efter flera år som motor för klubben nu tagit det lite lugnt sviker inte när det gäller att duka upp det traditionsenliga farsdagskaffet. TACK Hedbergs!

söndag 1 november 2009

Höst eller?

Efter en go runda med HCK sitter man här och funderar över om det är höst eller? Alternativet skulle vara vinter men tempraturen på dagens runda var 7 grader, helt okej. Inte heller några vargar som ylar. Förr, när det var snö även här i Göteborg, var det ganska lätt att avgöra när vinten kommit. Då var november alltid en vintermånad.



Vi var ca 25 man som gav oss i väg från Klubblokalen idag. 70-80% hade "Vintercykeln" Ofta en hemsnickrad harv med skärmar och stänklappar. Några hade 20 watts lappar. Det var i vart fall den energimängd som jag uppskattade att det krävdes för att dra dem fram genom vinden. Vi var fem man som ville dra på lite och hade lämnat lapparna på hyllan. Efter 9 mil var jag hemma vid dörren igen. Glad över att november startat på ett bra sätt.