onsdag 20 april 2011

Glad Påsk!

Nu är det riktigt goa cykelvädret här! Gjorde en 20-milare i lördags, mycket skit från blöt vägbana gjorde cyklingen lite komabetonad. Men med mycket gott sällskap gjordes turen till en ganska kul och i huvudsak angenäm upplevelse. Satt nog på hjul i 18 -19 mil. En av killarna ville inte gärna bli smutsig i ansiktet och spårade därför i bortåt 15 mil i fin 30 fart. Vi stämplade bland annat på kärnkraftverket Ringhals och alla kände sig ovanligt energistinna reste av färden. Sedan såg jag på Happys forum att det ryktas om att Sverige blivit tilldelade ytterligare platser utöver de tidigare 112. Det ska ha tillkommit 30 Vilket då gör 142. Klubbens starkaste kille som ofta knäcker en eker har plats 140 och verkar inte helt ointresserad av en augustitur i Frankrike.

måndag 11 april 2011

Första brevet - en bra genomkörare

Det första brevet 20 mil norr ut var en bra genomkörare. Resan går upp över de bohuslänska öarna Hisingen Tjörn och Orust. En fin tur. I lördags var den dessutom kryddad med en fin motvind ända upp till Ellös för att sedan ge de ömmande benen stöd i ryggen de 10 milen som återstod hem. Vi var ca 30 startande. Populationen delade tidigt upp sig i ett par tre grupper för att så småningom bilda mindre fraktioner. En del gamla rutinerade randonörer visade riktigt fin PBP- form även en del nya var överraskande starka. Själv hänger jag med hyggligt men det återstår en del jobb för att fixa till den återhämtning och hårdhet i musklerna som en längre distans kräver.

Här sitter några och tankar och tänker och snackar. Vilken färja hinner vi med om vi kör nu? Bilden är snodd från Kjell"sub8"Bengtsson som har fler fina bilder på sin blogg.