söndag 18 oktober 2009

Söndagstur med HCK!

Det blev en fantastisk 10-milare i dag. Nästan vindstilla och strålande solsken. Det var ca 40 HCKare som mötet upp vid klubblokalen kl 10.00. Många kända ansikten men också nytt folk. Cyklingen är på frammarsch. När jag slog igen källardörren vid kl 9.30 och slängde en förstulen blick på termometern så var det en minusgrad. Gick in igen och drog på långa ben över långbyxorna och hängde på en vindjacka till. Det var torr vägbana och min förhoppning var att det skulle bidra till att samla åtminstone tio dårar vid klubblokalen. Så kom det 40. Så var det inte för ett par år sedan. Ganska snabbt blev det plusgrader och efter det att jag anpassat käldseln så vill jag nog tro att denna tur på sitt sätt blev en höjdare.

I bra fart med trevligt sällskap klippte vi de tio milen med ett gemensamt leende på läpparna. Snabbgänget ledes av Joakim här i röd hjälm. En riktigt bra ledare stark nog för att hålla fart och för det mesta huvudet klart. Han bjöd visserligen gänget på en extra halvmil idag genom en oerhörd dold felnnavigering. Tuffe Stefan den gamle fjälljägaren var framgångsrik ledare för HCKs sub 8 satsning på årets Vätternrunda.
Snabbgänget bestod av ytterligare fem man varav en fick lite känningar av astma, vilket iofs var bra då snittfarten stannade vid behagliga 33 km/h.

Efter ca 6 mil Var det fika dags, Det brukar vara så på HCKs rundor. Alltid ett görgött bakelse på mitten. Ofta sitter de hårdaste gubbarna och sörplar vatten och snackar om fettförbränning, att späka sig och helst köra en femmilatur före frukost. Det märktes att säsongen på sätt och vis är över nu. Alla käkade bakelse och macka och njöt av den härliga SOLEN




Inga kommentarer: