söndag 11 april 2010

Solskenstur och hallonbakelse!!

Det är fantastiskt vad folk cyklar nu förtiden. Vi var över 70 personer som drog iväg från Ericsson klockan 10.00. Turen var på drygt nio mil och startade i 8 plusgrader och avslutades i 17 grader. Vi blev 26 personer i 29+ gruppen. Cyklister på bettet tidigt på säsongen. Trots att vi gick i mål med ett snitt på 31,2 km/h så blev det en jäkla massa frirullningsåkning. På tok för mycket. Jag tror inte grupperna ska överstiga 12-14 personer. Det blir för mycket snack och okoncentrerad körning. Två gubbar gick mycket riktigt på hjul och i backen. Lite skrubbsår, cyklarna OK men ändå, alltid tråkigt när det händer. Efter halva sträckan var det dags för hallontårta och kaffe vid Gottskärs konditori. Här sitter HCKs nye ordförande och ser nöjd ut. Grabben bredvid tittar lite beundrande på Magnus, han drog nämligen sönder klungan sista biten in till fiket.

Två riktiga veteraner, randonörer och PBP-are dök också upp på dagens tur. Kent har äntligen låtit skägget växa ut. Han har 12 stycken cyklar och flera cykelkärror var av en är som Kalle Ankas husvagn. Det han inte vet om cyklar är inte värt att veta.
Yngve är en av det hårdaste 60 åringar jag känner. Vi har grillat varandra hårt på flera lopp. Han fick förra säsongen förstörd av sjukdom men nu är han på gång igen. Idag var han imponerande stark.


1 kommentar:

Patrik Skolling Möller sa...

Jag skall också bli en sån där järngubbe när jag blir stor. :)

-Skogling