söndag 8 maj 2011

Solen och 30 mil

Klockan 6 rullade jag rakt igenom ett lite kyligt men soligt Göteborg. Prognosen sade 20 grader fram på dagen men nu var det bara 7. Stan är så lugn och skön på morgonen knappt någon bil och röda ljus är bara en information om att det är en korsning.
20 - 25 personer hade samlat sig på Premmacken i Frölunda för att ta sig an lördagens breve. Några superveteraner blandade sig med premiäråkare som ville ha sig en långtur inför Vättern och så alla PBP-asbiranter. Turen går söder ut mot Fjärås för att där gå nordost ut till Borås och så söder över mot Svenjunga och så åt väster mot Varberg och så till Kaffet på Premmacken.
Vi tog det lugnt och fin i flera mil. Precis när vi börjat få upp ångan så dök det upp en hemlig kontroll i skogen. Det var några HCKare som ville bjuda på kaffe och bulle. Visst det satt som en smäck. Här åkte också en del förstärkningsplagg ner i bagaget. Efter halva distansen blev det bestämt att vi skulle äta pasta i Svenljunga. På en riktigt gemytlig liten restaurang beställdes 7 spagetti med köttfärssås in av Eive. Effektiviseringen hjälpte inte mycket Detta var ett ställe som inte körde in något i micron. Efter lite drygt en timma hade vi petat i oss en kanongod pasta. Vi rullade på i hyggligt tempo men sedan skulle det ätas glas i Åsa, och det smakade också kanon. Vid kaffet på Prem i Göteborg var vi rätt nöjda med ett rullsnittet på ca 30. Ett riktigt kanonväder, mat och trevligt sällskap hade avnjutits under 12-13 timmar.

1 kommentar:

Nypan sa...

Härligt.
30 milare i gott sällskap och med bra väder är väl nästan den mest njutningsbara distansen.