måndag 23 maj 2011

40 mil med hårda gubbar!

Lördagens 40 milsbreve i gott cykelväder blev en bra prövning. Efter den gemensamma starten av ca 25 randonörer grupperade sig deltagarna pö om pö. Jag hamnade med Pennman, Aarnseth, Dr Bike och Kanderholm. Den norr 40-milaren är känd för många och hårda höjdmetrar och backarna är kanske tuffast i början av loppet, innan man blivit varm. Efter si så där 12-13 mil får Pennman en punka. Aarnseth, Pennman och jag fixar med punkan medan GPS-grabbarna trampar på lite försiktigt tryggt förvissade om att loken lätt kommer ikapp. Och ikapp hade vi säkert kommit så småningom om vi inte ganska omgående blev stående i Taberg sökande efter rätt väg. Färden går vidare till Tenhult och Vaggeryd. I Vaggeryd fick vi säker vägledning av ortsbefolkningen och trampade glatt vidare. En underbart vacker liten skogsväg tar oss söder ut. Efter en halvtimma tar asfalten slut? Efter det att vi konsulterat en svampplockar förstår vi att vi kommit utanför kartbladet och enda sättet att komma rätt är att trampa tillbaka till Vaggeryd för att där finna ny och bättre bäring ut. Äntligen kommer vi på rätt spår. Pennman och Aarnseth har kört på hårt hela tiden men nu slår det gnistor om hojarna och i ett nafs är vi framme i Gällstad. Loken måste ha kol och det blir en skön matrast med Kebabtalrik. Sedan är det full fart resten av vägen till mål, lite lurigt med vägval här och där men inga fler felkörningar blir det. Rullsnittet blir riktigt bra på denna krävande bana och totalsnittet inte så tokigt med tanke på alla navigeringsmissar vi hade. GPS-killarna har taget det lungt och fint men ikapp kom vi aldrig. De var en halvtimma före oss i mål.

Efter en god natts sömn drog frun och jag iväg med vår kära gamla segelbåt. Den låg på nåder på Tånguddens Marina och skulle sänkas på måndagsmorgonen om den inte var borta då, sa varvskillen. En frisk sydan blåste upp oss till hemmahamnen Malö på rekordtid. Själv känner jag mig lite stolt över att ha klämt 42 landmil och 40 sjömil på 32 timmar utan att ha förbrukat en enda liter bensin. MP har fått nya språkrör kanske de behöver ett nytt affischnamn?
PS
Kristian och Eva körde fantastiskt starkt och effektivt. 17.59 kanontid av Eva på en så tuff bana. Igår stretchade Kristian och i dag cyklar han till ett miljöseminarie i Norrköping!!

2 kommentarer:

Kjell Bengtsson sa...

Härlig läsning :-)

Nypan sa...

Gött mos Micke!

40 milaren är nästan den knepigaste distansen tycker jag. Har du bara 60 milaren kvar nu då?
/N