söndag 17 maj 2009

Skum 30 milare


HCK samlade knappt 20 personer till söndagens 30 milare vid Premmacken i Järnbrott. Vädret såg ut att bli bra. Solsken, varmt och fördelaktiga vindar var utlovat. Visserligen motvind till Borås men sedan skulle vi i stort sett ha vinden med oss resten av turen. Vi tuggade käckt och modigt på de första 8 milen tryggt förvissade om att det sedan skulle vara slör och läns. Väl framme i Borås gick det upp för oss att vinden vridit mot syd och det blev ytterligare 10 hårda mil i mot och sidvind. Väl ner i Ätran hade vi fem mil ut till Varberg och för första gången fick gruppen slöra i härliga farter mellan 40 och 45. Men redan efter 2 mil började det blåsa emot igen. Havsbrisen och tre riktigt hårda mil ut till kusten. Från Varberg och hem blev det sedan rätt okej körning då vi fick vinden mer bakifrån än framifrån. Rullsnitt 30,5 var bra och skapades av disciplinerad och solidarisk körning av 8 lagspelare.

På en sådan här tur blir det uppenbart hur den mentala inställningen påverkar hur väl man ska klara utmaningen och hur upplevelsen gestaltar sig. Är man inställd på grisväder och på att kriga en dag eller ett dygn så klarar man det mesta. Men i går var det tungt måste jag säga. När jag startade med attityden ”lätt som en plätt” och förutsättningarna ändrade sig och blev mycket mer krävande än vad jag förväntat så blev körningen så småningom slitsam. När jag nu i efterhand funderar över detta så var det vädermässigt en fin 30 milare med något ogynnsam vind.

3 kommentarer:

Nypan sa...

Vädret har varit mycket märkligt det här året, även i stockholm.
Man vet inte riktigt hur en dag ska te sig.
Tur att ni är härdade västkustbor som klarar lite väderomväxlingar ;-)
/Nypan

Patrik Skolling Möller sa...

Fast egentligen kanske det inte är så skumt med tanke på att ni körde 300 km. Vädret är tämligen lokalt och framförallt vindarna. Ni avverekade ju en ganska gedigen del av landet. Och det i kuperad terräng och i närhet till hav.. :)

-Skogling

Mikael Carlsson sa...

Jo visst har ni rätt gubbar! Vädret har varit knepigt, en aning kallt, har bara kört en gång i tunna stället. Det är ovanligt så här års. Och visst egentligen är det inte ett dugg skumt. Men jag hade ställt in mig mentalt på bortåt 18-20 mil med vinden i ryggen(väderprognoserna sa så) och så får vi 7 av 30.